1. Начало
  2. LifeStyle
  3. Вредни навици, които за съжаление са в нашето ежедневие

Желаеш ли да бъдем заедно и в социалните мрежи?

0
0
0
0

Вредни навици, които за съжаление са в нашето ежедневие

Гризане на ноктите и пропускане на закуската, вредно ли е?

146 прегледа 4 минути време за прочитане

Днес, ще поговорим за вредните навици на един човек, с които се сблъсква всеки ден, поради забързаното ежедневие в което живеем. Всички знаем, че е вредно, но когато нямаме време се налага да живеем с тях. За да не ни изиграят лоша шега, занапред е добре да се организираме и да помислим как може да съчетаем така своите задачи, че да се сведат до минимум тези вредни навици. Нека започнем така:


1. Хапваме и лягаме.

Както повечето средно статистически хора, почти всички работим на смени. Но дори и да не е така, всеки който се нахрани, след това му се доспива. Хапваш си малко, защото вече е станало обяд или вечер и си казваш : "Ох, че ми се доспа. Я да дремна за малко." Това е изключително нездравословно, защото вместо да храносмели и изгори калориите, организма започва да ги натрупва по тялото и така се получават мазнинките по коремчето. И се започва с вечните въпроси: Защо съм качил килограми, като хапвам нормално? От къде се взе това коремче, като аз не спирам да ходя пеш? За това, хапвайте поне час - два преди лягане, за да може организмът ви да изгори калориите, които сте приели с обяда или вечерята.


2. Няма да закусвам. Като стана, не съм гладен. Пуша една цигара и пия кафе, пък тъкмо до обяд ще съм гладен.

Основна грешка при всички хора. Не случайно менюто е: Закуска, Обяд, Вечеря. Закуската е най-важното хранене за деня! Тя ни дава тонус, енергия и не ни се завива свят, след като запалим цигарата с кафето. Най-вредното нещо е да се пие кафе или да се пуши цигара на гладен стомах, според всички доктори и специалисти.

Запомнете: може и един залък да е вашата закуска, но го изяжте, още преди да сте си помислили, как да изпиете вкусната, енергийна, черна напитка сутрин, заедно с неразделния й приятел цигарата.


3. Хапвах, а сега да си измия зъбките, че има останала храна по тях.

Това е противопоказно, защото в храната има киселини и вещества, които полепват по емайла на зъбите и в момента в който решите да измиете вашите зъби, наранявате емайла още повече с това търкане с четката. Просто изплакнете (нажабурете) устата след хранене, за да премахнете останалата храна между зъбите. Не случайно зъболекарите, а дори и в рекламите казват: "Мийте зъбите 2 пъти на ден. Сутрин и вечер". По този начин, избягваме по-бързото изтъркване на емайла и запазваме зъбите си за по дълго, колкото и гадно да звучи.


4. Не си гризете ноктите.

Това е изключително вреден навик. На първо място е това, как те ще изглеждат след това яростно гризане, на което сте ги подложили. Назъбени, закачащи се във всяка дреха, което на свой ред, довежда до още гризане, защото си казваш: "Уф, че се закача. Ей сега ще го гризна и няма да се закачи повече." На второ и също така важно място е - микробите, които навлизат в устата ви. Дори и да сте измили своите ръце, няма как те да са перфекто измити, особено под ноктите. За това, следващия път, когато си гризете ноктите се замислете, днес къде съм ходил, колко и какви неща съм пипал и следователно, колко микроби и мръсотия ще попадне в устата ми. И с това, колко още проблеми на организма ще си докарам, само защото си гризкам ноктите.


5. Хапеш си устните постоянно.

Може би е в следствие на стрес, прикриваш дадена емоция, защото са изсъхнали и има неприятни кожички по тях или просто ей така. А, замисляли ли сте се за балсам за устни, а за дамите и червило. Кожичките могат да се появят в следствие на непрестанното хапане, дехидратация на организма или от атмосферните условия - вятър, студ или слънце. Препоръчително е, за да не ги хапете, да им слагате балсам или дамите също и червило, или гланц за устни, хем ще изглеждат по-добре, хем като ги захапете червилото ще остане по зъбите, а гледката на една красива девойка, да се усмихне със зъби, омазани целите в червило, е изключително creepy (зловещо), в смешния смисъл на думата.

Автор на публикацията

Виктория Климентова