1. Начало
  2. Семейство
  3. Бащата - другата част от пъзела родител-дете

Желаеш ли да бъдем заедно и в социалните мрежи?

0
0
0
0

Бащата - другата част от пъзела родител-дете

Татковци, участвайте по-активно в живота и възпитанието на децата си!

130 прегледа 2 минути време за прочитане

Бащите са по-малко активната част от родителите - но, не осъзнават важната им роля във възпитанието, изграждането на самочувствие и отношение в живота на детето.

За да добиете по-ясна представа за това, всъщност колко важен е таткото в ежедневието на детето, ще ви кажем в какво се изразява ролята му.

Несъмнено, бащите са много по-страхливи в първите години от живота на бебенцето, но преборят ли страха си, те ще са от изключително важно значение за напред. Те са основната водеща сила за това, как детето ще се установи в света който го очаква за в бъдеще.

За момчетата, таткото е примерът за подражание. Той е човекът с твърдата ръка, при който, номерата не минават. Той е приятелят с който се получават най-добрите, интересни, любознателни и изследователни игри.

За момичетата, бащата е примера (образеца) за принца на мечтите им. Той е мъжът, който ги обгръща с най-много любов и внимание. Ще кажете, че майките са по-важни, но според нас, а и все повече хора, ролята на майката и бащата за едно хлапе е абсолютно еднаква. Майката позволява повече неща, глези, обгръща с грижа. А бащата, е този който поставя баланса във възпитанието. При него почти всяка дума е закон и дисциплината се повишава в пъти повече, отколкото ако бащата не участва в отглеждането и възпитанието.

Изследвания показват, че децата обичат да се къпят повече с бащите си, защото така изпитват по-голяма сигурност.

За това скъпи татковци, не бягайте от отговорност. Сменяйте памперси, четете книжки, играйте си с хлапето и го учете. Така ще сте сигурни, че вашето дете е израснало щастливо, спокойно, обичано, но и добре дисциплинирано.

Автор на публикацията

Виктория Климентова