1. Начало
  2. Здраве и грижа за теб
  3. Диетата и закуската – идеи за закуски с малко калории

Желаеш ли да бъдем заедно и в социалните мрежи?

0
0
0
0

Диетата и закуската – идеи за закуски с малко калории

Как да закусваме правилно и да не трупаме калории?

94 прегледа 3 минути време за прочитане

Диетата и закуската винаги са били ключов спорен елемент в много методи за отслабване. Едни от тях напълно я изключват, други силно я препоръчват и то обилна, защото е едно от най-важните яденета за деня. Но все пак истината е някъде по средата. Сутрин рано организма ни е все още заспал, той преработва хранителните вещества от предния ден и изчиства отровите, затова много ранната закуска не е полезна, докато изключването на закуската въобще от здравословния ви режим е напълно погрешно при това. Повечето специалисти се спират на опцията да има закуска, за да се храните пълноценно и здравословно, но тя да бъде след 9, 10 часа сутрин и да включва предимно малко на брой калории.

Диетата и закуската – какво нискокалорично да хапваме сутрин?

За да се храним здравословно е ясно, че приема на повече вода, на зеленчуци и плодове е ключов, но как да засилим обмяната на веществата си, за да премахнем мазнините от тялото си, а не да загубим мускулна маса и вода? Отговорът се крие освен в балансираното и разнообразно дневно меню, в една засищаща, но нискокалорична закуска.

Каква може да бъде тази закуска?
Едни от най-оптималните варианти са плод (свеж, не от консерва), кисело мляко и овесени ядки, салата, колкото и да не ви се вярва (зеленчукова), около 100 грама сурови ядки, плод с извара или пък сухар от пълнозърнест хляб. Всичко изброено до тук има минимална доза калорична стойност, а от друга страна е силно засищащо. Затова леката, нискокалорична и засищаща все пак закуска е основата на един балансиран хранително и двигателно ден.

закуски с малко калории

Когато закусвате или въобще се храните, помнете не е добре да приемате вода преди храненето или по време на самото хранене. Така значително намалявате доброто си храносмилане и напълното усвояване на приетите хранителни вещества. Много хора са скептични към така модерните днес смутита. Но те са перфектната закуска, която ще ви даде доза енергия, ще ви засити глада и ще ви даде калории, които са малко все пак. Скептичността на повечето хора идва от неправилно приготвеното смути. Едно идеално смути за закуска има доза протеин, въглехидрати, фибри и полезни мазнини – всичко това в една чаша здраве. Затова в крайна сметка не пропускайте закуската и не залагайте на обилната непосилна закуска, която ще ви направи мързеливи – просто закусвайте умно!

Автор на публикацията

Десислав Динчев