1. Начало
  2. Здраве и грижа за теб
  3. Избора на подходяща диета определя резултатите от нея

Желаеш ли да бъдем заедно и в социалните мрежи?

0
0
0
0

Избора на подходяща диета определя резултатите от нея

Как правилно и безопасно да изберем подходящата диета?

89 прегледа 3 минути време за прочитане

Подходяща диета, за да отслабваме, а не в последствие да възвърнем килограмите си, като йо-йо. Кой не си мечтае за това? За да намалим теглото си екстремния глад, не е решение – напротив обърква обмяната на веществата и по един екстремен начин подяжда запасите ни от мазнини, които в последствие се трупат ударно, само хапка да приемем. И така избора на диета до голяма степен зависи от индивидуалността на човека, неговите навици, здравословно състояние и мотивация все пак. За да бъдат резултатите от една диета оптимални, тя трябва максимално да е адаптирана към човека прилагащ я.

Подходяща диета, за да постигнем резултати в отслабването, а не да се разболеем!

Разбира се, че подходящата диета е балансираната диета, но все пак тя се води и от редица други фактори. Ключовите от тях са съобразен хранителен режим (задължително здравословен), съобразени навици за прием на храна, инвестиция в качествени продукти, силна мотивация и най-вече динамика. По тези пет ключови фактора всеки един човек може да си изгради една балансирана и подходяща за него диета при това. Относно съобразения хранителен режим, нито един човек не е вълк единак, а социално същество. Тоест ако се отделяте, пропускате вечери или обеди със семейството си и приятели, диетата ви е изтезание. По-добре е да заложите на цялостно здравословните храни за всички, отколкото да бройте всяка една излишна калория и да избягвате социалното хранене.

Съобразените хранителни навици до голяма степен определят една диета, като успешна! Ако до сега сте яли само чипс, бургери, пица и въобще бърза храна, трудно веднага ще преминете на зелена салата и плод. Нужно е време, постепенно отделяне на вредните навици и силна мотивация у вас и у околните, за да успеете заедно да живеете по-здравословно и да се храните така. Това води и до осъзнато инвестиране в качествени хранителни продукти! И така стигаме до така определящата роля на мотивацията. Мотива на една диета никога не е бил – стремеж за слабост. Съобразената и здравословна диета е стремеж за здраве! Ако успеете да мотивирате себе си посредством здравето и по-големите нива енергия, за да сте жизнени – то диетата ви е осъзната и оправдана. Движението е 80% от всяка диета. Няма ли адекватно изгаряне на приетите калории, няма и успешно отслабване. Тоест, ако хапвате почти нищо – нямате енергия за движение, което е лошо. Затова залагайте на нискокалорични, високо енергийни и здравословни храни. Подходяща диета е диетата, която ви прави по-здрави, а не само по-слаби все пак и това е добре да се помни!

Автор на публикацията

Десислав Динчев