1. Начало
  2. Здраве и грижа за теб
  3. Летните диети – 10 правила за успешно и здравословно отслабване

Желаеш ли да бъдем заедно и в социалните мрежи?

0
0
0
0

Летните диети – 10 правила за успешно и здравословно отслабване

Лятото почти е в разгара си, ето няколко успешни диети през слънчевите дни

139 прегледа 2 минути време за прочитане

Летните диети са идеалния начин да отслабнем здравословно и дълготрайно, да се отървем от така нежеланите излишни килограми. Освен това, лятото е време за море, за по отворени дрехи и все пак фигурата ни трябва да е перфектна. Много жени са отчаяни, че до лятото не са смъкнали и килограм, а то е настъпило вече. Това не бива да притеснява никого, защото самият летен сезон е идеален за отслабване. През лятото е топло, приемаме значително по-малко мазни храни и пържени, пием повече течности (вода най-добре!), хапваме повече плодове и зеленчуци. Движението е доста по-усилено, повече се разхождаме, пътуваме и забавляваме все пак. И така, затова решихме да ви споделим - 10 прости правила, за да намалите теглото си успешно!

На първо място, през лятото ограничете значително приема на тестени въглехидрати, на захари и на наситени мазнини. Яжте повече плодове и салати, но все пак, не се лишавайте от нищо. Добре е да си изградите план за седмична диета, която само два дни от седмицата значително намалява калорийния ви дневен прием. Така ще отслабнете трайно и без лишения от драстичен характер.


Реално погледнато, белите брашна и захари са виновници инсулина в кръвта да се покачва, оттам да се нарушава обработката на хранителни вещества и съответно да трупаме килца. Затова през лятото е момента да се откажете категорично от белия хляб, бялата захар и да заложите на естествената храна.


Внимавайте с течностите! Пиенето на вода е ОК, но прекаляването с бира, газирано и дори свежи сокове е вредно. Това води единствено до трупане на килограми, затова откажете се от тези благинки.


Категорично не консумирайте храни наполовина мазни, наполовина пълни с вредни въглехидрати (понички, сладки, мъфини и т.н.)


Заложете на Средиземноморска диета, поне за 10 дни. Приемайте сурови ядки, риба, много плодове и зеленчуци.


Винаги се хранете леко, тоест основното ястие е добре да бъде по-често таратор или супа, отколкото пържола и пържени картофи. Правилото ¾ ще ви свърши идеална работа – винаги ¾ порцията ви да е зеленчук, а само ¼ месо или риба.


Избягвайте плодов сок, дори свежо изстискан, по-добре хапвайте богати на фибри плодове.


Пийте кафе, но без захар и без мляко, ако ви е възможно, защото колкото и да не ви се вярва – от това трупате килограми!


Нека порциите ви храна да са малки, но по-често да хапвате свежа храна все пак.


Пийте вода и се движете!!!

Автор на публикацията

Десислав Динчев