1. Начало
  2. Здраве и грижа за теб
  3. Знаете ли за зелевата диета? Ползи и начин на действие

Желаеш ли да бъдем заедно и в социалните мрежи?

0
0
0
0

Знаете ли за зелевата диета? Ползи и начин на действие

Какво съдържа зелето и как да се възползваме от него при диета?

102 прегледа 3 минути време за прочитане

Зелевата диета е позната на мнозина отдавна, но има хора, които все още не са запознати с магическите й свойства за отстраняването на излишните килограми. Само по себе си, зелето и всичките му сортови разновидности са много полезни за човешкото здраве. Затова и зелевата диета е една от най-полезните и оптимални, която може да се прилага при едно здравословно и плавно отслабване. Като цяло, килограмите просто се стопяват пред очите ви, но как става това?

Зелевата диета – начина й на действие и голямата полза за елегантното ви тяло

На първо място, зелето е особен вид храна. То е пълно с целулоза, която значително спомага храносмилането и изисква голям енергиен ресурс, за да бъде обработена и усвоена. Повечето специалисти сочат зелето, като зеленчук с отрицателен енергиен баланс! Тоест, то изисква значително по-голямо количество изразходени калории за усвояването си, отколкото реално ни дава. Важно е да отбележим, обаче че зелето е опасно за хора със стомашни проблеми и диабетиците, защото съдържа значително количество захари и натоварва храносмилателния тракт! Видовете зеле са повече от сто, затова и може адекватно зелевата диета да бъде разнообразявана. Познаваме бяло зеле, червено, брюкселско, карфиол, броколи и така нататък.

Зелевата диета се състой предимно от прием на много зеле и вода. Тя има освен ефект да свали теглото ви, да изчисти организма ви от натрупалите се в него отрови.

Винаги е добре да започнете с кратки периоди на самата диета, да речем три дни, като постепенно увеличавате периода до максимум седем дни. След това е нужно да починете месец или два и отново може да се подложите на кратка зелева диета. Тя съвсем не е екстремно гладуване, а начин да намалите бялата захар, мазнините, солта и всичко вредно, което ни разболява.

Зелето е зеленчук богат на много витамин Ц и на витамини като: А, Е, К, Б и други. Значително богато е на фибри и фолиева киселина, както и на минерали като фосфор и калий. Минералните соли, също са значително количество в него. Въобще зелето е една много полезна храна, която се съчетава успешно с всички останали храни и затова е уникално подходящо за диети. Много хора, вече са почувствали бързото му и ефикасно действие.

Не се учудвайте в началото стомаха ви ще се подува, все пак мели целулоза, но с времето организма свиква и се пригажда.

Автор на публикацията

Десислав Динчев